Trist väder och jobbsök

minigolf
Det blev nästan minigolf, men vädret ville sig inte så vi fick ställa in.

Man märker att sommaren håller på att ta slut. Visst det är fortfarande varma dagar men luften är annorlunda, mer höstaktig. I dag har det dessutom varit trist väder här så jag och en kompis fick ställa in vår minigolfrunda. Kanske var det lika så bra, för jag är värdelös på minigolf och jag hatar att förlora. Dålig kombination!

Istället tog vi det lugnt hemma hos mig. Försökte visa hur kul det där Nintendo Wii-spelet är som jag skrev om härom sistens. Hon tyckte någon enstaka bana var rolig, resten ratade hon 🙂 Men vi hade det trevligt och lagade lite middag ihop och pratade lite strunt.

Nu är jag rätt så trött. Har också hunnit med att scanna av platsbanken för att se om det fanns några lediga jobb som var intressanta. Det fanns en del så jag har skickat in några ansökningar som jag hoppas få svar på.

Läste en artikel för ett tag sen i Veckans Affärer om saker man skulle ljuga om på anställningsintervjun. En av sakerna man inte behövde vara helt ärlig med var vilken som var ens svagaste sida. Man skulle istället välja någon av de mindre smickrande sidorna av sig själv som inte påverkade jobbutförandet i någon större utsträckning. Sedan dess har jag funderat och funderat men jag kommer verkligen inte på någon svag sida som är lämplig att blotta i en anställningsintervju! Har ni tips på någon av mina svaga sidor som jag tryggt kan ta upp på en eventuell intervju så får ni gärna höra av er!

Egentligen försöker jag inte läsa så mycket råd om hur man “ska” göra och bete sig när man söker jobb. Visst, de mest basala råden har man ju tagit till sig men i övrigt försöker jag vara mig själv så gott det går, alltså mitt officiella jag, inte det privata jaget. Det kommer ju komma fram förr eller senare vem jag är i alla fall och då tjänar ju ingen på att jag är fel person för jobbet.

I morgon ska jag jobba lite extra på Ica. Jag trivs jättebra där men jag behöver verkligen ett fast heltidsjobb och det finns inga lediga tjänster där just nu. Jag tycker om att ha ett serviceyrke där jag samtidigt får röra på mig. Dessutom lär man sig mer än man tror och fördelen med att kunna handla på jobbet ska inte underskattas! Tror jag har sparat in många hamburgare och pizzor på att enkelt kunna köpa med mig mat hem att tillaga.

När jag jobbade en bit ifrån stan så orkade jag inte gå förbi affären på vägen hem efter jobbet utan köpte istället med mig snabbmat. Så det är verkligen inte fel att jobba i en matbutik! Jag gillar också att man jobbar lite olika tider och att man kan jobba helg och sen vara ledig flera dagar i streck. Det blir lite mer varierat så.

Däremot tror jag det skulle vara jobbigt med så flexibla arbetstider om man har en familj. Särskilt om båda jobbar inom servicebranschen. Då kanske man inte alls skulle ha tid att träffas! Men just nu skulle det i alla fall fungera jättebra för mig.

Jag har nog alltid dragits till yrken med oregelbundna arbetstider. När jag var liten ville jag bli flygvärdinna till exempel och när jag blev äldre och hörde talas om arbetena på oljeriggar så ville jag jobba på en sådan. De är ju ofta ute i några veckor i taget på riggen och jobbar och är sen lediga ett bra tag i streck, något jag tyckte lät jättebra!

Det här dock inte blivit något av varken flygvärdinneplanerna eller tankarna på att börja jobba på en oljerigg. Men vem vet, det är ju inte försent än!

Nu måste jag nog sova, men vi hörs! Och kom ihåg att tänka ut någon svag sida jag kan presentera om jag får frågan på en anställningsintervju 🙂

Godnatt!