Tjohoo!

Nej, jag har inte vunnit storkovan på bingo, blivit jackpottmiljonär eller något annat livsomvälvande. Jag är bara glad i största allmänhet 🙂

Trivs med jobbet och det härliga vädret. Dessutom händer det så mycket roligt hela tiden. Det är alltifrån kul loppisar till marknader och event.

Grilla grönsakerNu väntar jag bara på att sommaren ska dra igång på allvar så att man kan åka och bada och ha trevlig grillkvällar. I år ska jag experimentera med massor av grillrecept. Ska testa att grilla mycket grönsaker och göra goda såser och dipper till.

Dessutom kan man göra massor av spännande pommesfrites, till exempel av sötpotatis eller hokkaidopumpa. På Webers webbsida hade de recept på panerade zucchinifries. I paneringen skulle man ha mjöl, ägg och parmesanost. Lät hur gott som helst tycker jag som älskar parmesan.

Men nu till den största frågan av alla! Hur grillar ni helst? Ska det vara kolgrill, gasol, el eller något annat? Själv föredrar jag kolgrill 🙂 Men jag kan inte förneka att det verkar smidigt med gasolgrillar. Särskilt de stora som har mycket arbetsyta att jobba på. Blir nästan som att laga mat i ett riktigt kök.

När jag blir stor ska jag ha ett riktigt utekök med rinnande vatten och arbetsbänk. Vad praktiskt det skulle vara! Då slipper man springa ut och in och tvätta händer och skölja av saker och ting. Allt kan göras ute vid grillen.

odla i eget grönsakslandDet är så lätt att börja drömma och fantisera om hur man skulle vilja ha det. Tankarna far iväg så lätt. Det skulle ju till exempel även vara mysigt med ett grönsaksland där man kan plocka sallad och morötter. Kanske skulle man kunna odla lite lök, tomater och kryddor? Vet inte hur svårt det är. Har inte precis gröna fingrar men det vore otroligt lyxigt att bara öppna dörren och skörda färska grönsaker och kryddor.

Har försökt mig på örter i kruka inomhus med dåligt resultat. Vet inte om det är mig eller plantorna det är fel på. Kanske skulle det vara enklare att odla utomhus?

Om jag vore riktigt rik kunde jag ha en trädgårdsmästare som skötte om grönsakslandet! Då skulle jag inte behöva bekymra mig.

Vad skulle ni vilja odla där hemma i trädgården? Själv är jag inte så förtjust i bär och frukter även om det låter härligt att kunna gå ut och plocka hallon, björnbär och jordgubbar i trädgården. Ett äppelträd skulle jag dock kunna tänka mig. En vinranka också. Men det är säkert jättesvårt att få fram vindruvor.

Hm, nu har jag svävat iväg alldeles i mina trädgårdsdrömmar. Det började med matfantasier om grillning och slutade med att jag planerat min drömträdgård! Så kan det tydligen gå när man bloggar.

Egentligen ville jag bara tipsa om de där pommes fritsen av zucchini och höra med er andra om ni hade några favoriter att dela med er av.

Tänkte också berätta att jag funderar på att se Håkan Hellström i Stockholm. Skulle vara kul. Har dock inte bestämt mig än. Men jag måste nog göra det snart så inte biljetterna tar slut.. Det är på stadion han spelar. Tror det kommer bli riktigt bra. Ska bli kul att se vad han får för recensioner på spelningen i Tyskland på lördag. Det är i alla fall utsålt.

Ha det bra!