Semester!

god våffla

Jag har just haft en liten minisemester! Det blev en tur till Höganäs i Skåne. Mysig liten stad, vackra hus och närhet till havet. Det var skönt att komma hemifrån lite och se något annat och åka ifrån vardagen.

I Höganäs hade de ett mysigt café med massor av godsaker och lättare maträtter som räksmörgåsar och wraps. Lite utanför stan fanns också flera outlets, bland annat Intala  Outlet och Cookstore outlet. Det är alltid kul att titta i outletbutiker tycker jag!

I Ittala outleten fanns varumärken som Rörstrand, Hackman och så klart Ittala. Jag gillar verkligen Rörstrands produkter och i outleten hittade jag en tallrik från serien Carisma som  jag köpte för att komplettera min matservis med. Tyvärr har jag råkat slå sönder en tallrik, så det var perfekt att kunna köpa en till ett bra pris när jag ändå hade vägarna förbi.

Carisma-servisen fick jag i 25-årspresent och jag använder den nästan dagligen, så det är ju inte så konstigt att en tallrik slagits sönder. Men nu är matservisen återigen komplett och det känns kul!

På Cookstore kunde man köpa massor av olika kökstillbehör, bland annat kastruller från Höganäs Bruk. De var fina, men jag har redan bra kastruller så jag köpte ingen. Däremot hittade jag en Tagine från Kulla Keramik som jag blev sugen på att köpa. Men den var lite dyr, så jag slog aldrig till.

Överlag fanns det rätt mycket spännande i outlet-butikerna, men jag köpte bara tallriken. Har lite ont om pengar just nu och de jag har vill jag lägga på annat, men jag kan definitivt tänka mig att åka till Höganäs igen. Det var ett trevligt litet ställe och nästa gång kommer jag också åka upp till Mölle och till Kullens fyr som jag förstått är värda ett besök.

Tittade på lite bilder på nätet och Mölles Grand Hotel skulle jag verkligen kunna tänka mig att bo på! Fantastiskt läge, högt över havet och med en vidunderlig utsikt över Kattegatt! Vem vet, kanske blir det en natt där någon gång! Dock får det nog bli när det är lågsäsong, kan tänka mig att det är rätt dyrt under somrarna.

Har också kollat in Höganäs kommuns webbplats och de har en bucket list med saker man måste göra när man är i Höganäs. Lite kul tycker jag även om inte alla punkterna passade mig så bra. Jag känner till exempel inte riktigt att det är min grej att springa Kullamannens terränglopp eller hoppa från någon 14-metersklippa  i Abraham. Däremot kan jag tänka mig att åka på en tumlarsafari, gå på saluhallen i Höganäs och besöka de olika vingårdar som ska finnas i kommunen.

Egentligen borde alla kommuner ha en sådan här bucket list! Då skulle man som turist ha mycket enklare att bestämma vad man ska göra när man är på besök i kommunen. Tyvärr hittade jag inte listan förrän jag kom hem och ville läsa mer om Höganäs, och då var det ju lite sent. Men jag ska spara de bästa idéerna för framtiden och nästa besök i den skånska kommunen.

Detta var lite om min händelserika helg. Nu ska jag tvätta lite och fixa middag.