Mer om fåglar!

hjälmkausar

I förra inlägget berättade jag ju om Kea-fåglarna som kan ställa till rejält med besvär. Nu har jag hittat ännu en underlig fågel som lever i de trakterna. Denna heter Hjälmkasuar och finns i bland annat Australien. Det är en av de farligaste fåglarna i världen och enligt forskarna har den tydliga likheter med de farliga dinosaurierna T-rex och Velociraptor.

Hjälmkasuaren flyger inte. Den springer som en struts och sparkas. Näbben är jättevass och på ena tån finns en sylvass klo som kan bli flera decimeter lång. Detta är med andra ord ingen fågel man vill reta upp eller få efter sig!

Den har ett lite udda utseende. Ser ut ungefär som en Emu men i andra färger och dessutom har den en underlig hjälm på huvudet samt röda haklappar som en tupp.

Allt detta lärde jag mig häromdagen när jag läste en artikel på alltomvetenskap.se. Där stod också att det är pappan som föder upp och uppfostrar barnen själv.

Jag kan inte så mycket om fåglar men jag har för mig att det annars är vanligt att föräldrarna hjälps åt med det. Men så är det i alla fall inte i fallet med Hjälmkasuaren.

Det är kul att lära sig nya saker även om det mesta tyvärr faller bort någonstans på vägen. Jag har svårt att komma ihåg fakta som jag inte använder mig av.

I dag har jag varit på min nya arbetsplats och skrivit under lite papper. Det känns pirrigt men snart är det dags för introduktionsutbildningen. Tänk om jag inte är något bra på det här med att köra truck? Det är ju ingenting jag gjort förr precis!

Jag hoppas jag får en invänjningsperiod med lätta uppdrag innan jag lärt mig att köra ordentligt.

Även om jag är glad åt nya jobbet känns det vemodigt att lämna ICA där jag jobbat från och till i många år nu. Många av kunderna är ju stammisar så det blir tråkigt att inte träffa dem och alla kollegorna. Men jag får väl gå dit och hälsa på när jag ändå ska handla.

Nu ska jag försöka spara pengar så att jag kan åka på min drömresa till Australien. Jag har länge velat åka dit och kolla på den fantastiska naturen och alla djur. Hjälmkasuaren vill jag i och för sig inte möta. Men det skulle vara kul att få se kängrus, koalor, kakaduor, pingviner med mera.

Tyvärr finns det ju en del farliga djur i Australien och dessa är jag lite rädd för. Ormar tillhör inte mina favoriter och jag vill inte stöta på några krokodiler eller skorpioner eller spindlar och allt vad det nu finns för farligt där nere!

Nu ska jag vila lite framför TV:n, men vi hörs!