Märkligt med nyheter

tidningarHar ni tänkt på hur märkligt det är med nyheterna ibland. Vissa dagar händer det så mycket att man knappt kan ta in all information. Sen helt plötsligt kommer en dag då det inte verkar hända någonting alls varken i Sverige eller i världen!

Högst upp på tidningarnas webbsidor ligger till exempel bantningstips, gulliga bilder från någon djurpark eller någon infoartikel om någon Pokémonsamlare. Då blir jag lite trött. Inte för att tidningarna skriver om dessa ämnen, men för att de inte skriver om andra viktiga saker som händer. Jag kan omöjligt tänka mig att det inte händer något av vikt någonstans i världen under en hel dag!

Min tillit till kvällstidningarna får sig verkligen en törn när de sätter upp dessa oviktiga artiklar som om de vore huvudnyheter.

Dock är det bra med även positiva nyhetsartiklar! Man ska inte bara lyfta fram tråkiga nyheter utan även sånt som är kul och intressant.

Vilka tidningar brukar ni läsa? Jag brukar läsa Aftonbladet framförallt. Förr läste jag även Svenska Dagbladet men de gjorde om sin webbsida så att man var tvungen att prenumerera på tidningen för att läsa många av artiklarna och då tröttnade jag. Samma sak hände med lokaltidningen som jag brukade läsa och efter det har jag knappt koll på vad som händer i kommunen längre.

Om du som jag råkat ut för att lokaltidningen låser sina artiklar för alla som inte är prenumeranter kan jag tipsa om p4 på sveriges radio. Där kan man läsa ganska mycket lokala nyheter från varje län.

Andra tidningar som jag läser då och då är veckans affärer, DN och SVT. SVT är väl egentligen ingen tidning, men de får kopplas ihop med företag i den kategorin i alla fall!

Ni har säkert märkt att kvällstidningarna skapat sina egna webbsändningar också. Ett intressant miniprogram är Stoppa tjuven där man får tips och råd om hur man undviker inbrottstjuvar och ficktjuvar med mera. Programmen är inte så långa, men innehåller massor av nyttig info.

Förut hade ju Aftonbladet något som hette brottscentralen också. Vet inte om de har kvar det programmet. Det var lite som en ny variant av Efterlyst tyckte jag. Kollade dock inte på så många program och har som sagt ingen aning om de fortfarande kör programmet eller inte.

Egentligen finns det väl inga direkta nackdelar med att tidningarna kör sådana här program. Det jag tycker är jobbigt är när man klickar på en artikel och så går det igång ett videoklipp som segar ner datorn. Det vore bättre om man själv kunde starta klippet istället för att det går igång automatiskt. Oftast vill jag ju bara läsa artikeln och inte lyssna på något minireportage där de säger samma saker som står i texten. Det här tycker jag kvällstidningarna behöver ändra på!

Ja det var lite om mina tankar kring nyheter och kvällstidningar. Skriv gärna och berätta om dina åsikter i frågan!

Nu måste jag sova, ska på intervju i morgon!

Ha det så bra!