Jag har fått jobb!!

Vilken dag det har varit! En bra dag 🙂

På morgonen ringde chefen på lagerföretaget och frågade om jag ville ha jobbet. Jag sa såklart ja och nu väntar en introduktionsutbildning plus en truckförarutbildning innan jag kan börja jobba på riktigt.

Det här känns väldigt spännande måste jag säga. Jag tror det kommer bli jättekul. Utbildningen börjar om en vecka och om en månad tror de att jag är redo att börja jobba.

För att fira bjöd jag hem familjen på middag. Det blev enklast möjliga, egengjorda hamburgare med köpebröd. Självklart hade jag ju grönsaker och andra tillbehör till och det blev jättegott. Vi hade en trevlig kväll och spelade lite Trivial Pursuit, TP. Pappa vann som vanligt. Det är bara för att han är bra i sport och film.

Nu har jag plockat undan allt och stoppat in disken i diskmaskinen och njuter av tystnaden. Det kan vara skönt att vila öronen efter en helkväll med prat och musik tycker jag. Men på sommaren är det ju sällan man får det helt tyst omkring sig. Fåglarna skriar ju dygnet runt. Vissa verkar aldrig gå och lägga sig och andra vaknar tidigt. Men man ska inte klaga, det är ju bara några få månader om året och det är allt lite mysigt att lyssna på dem. Det finns dock någon entonig fågel som jag inte klarar av att höra på när den sätter igång. Jag skulle vilja veta vilken sort det är!

Apropå fåglar. Måsungar ser ju alldeles ynkliga ut trots att de är så stora! Det ser verkligen komiskt ut. De låter ynkligt också trots att de är nästan lika stora som sina föräldrar. Jag har sett massor av måsungar i år. Tack och lov verkar de hålla sig på rätt ställen och inte ute i gatorna som för något år sedan.

Som ni kanske förstått av bilden på framsidan av bloggen så älskar jag fåglar. Jag tycker de är så vackra och häftiga. En gång när jag var på en fågelpark så gick jag in i ett rum där fåglarna flög fritt bland träd och växter. En av fåglarna var riktigt underlig och förföljde min kompis runt hela rummet och försökte till och med sätta sig i hennes hår ett par gånger. Han verkade välja ut besökare som han tyckte var intressanta och sen försöka komma nära dem. Nu minns jag inte vad det var för fågel, men han var väldigt stilig.

rovfågel

På fågelparken såg jag också någon typ av rovfågel, örn eller falk. Det är först när man kommer nära som man förstår hur stora de är. Klorna är gigantiska och rejäla och näbben sylvass.  Jag tycker nog rovfåglar är lite läskiga. Ögonen ser till och med läskiga ut!

Många fåglar är väldigt smarta vilket jag tycker är fascinerande. Ibland brukar jag titta på youtubeklipp med fåglar och det är inte bara papegojor eller stora fåglar som har en fantastisk intelligens. Ibland kan dock de smarta fåglarna ställa till det för människor. Ett exempel är Kea papegojorna i Nya Zeeland. Se ett klipp här!

Kea-papegojorna är dessutom smarta. Väldigt fascinerande djur!